Page 52 - Adriatic Club Book 2015
P. 52

                               19.09. 2015
LETALIŠČE, KI SE pogosto spremeni v dirkališče, kjer se lahko posamezniki preizkusijo v varni vožnji ali pa v različnih športnih dejavnostih, kot je športno
dirkanje, nas je pričakalo s suhim vremenom. Jutranja kavica in umirjeno kramljanje s prijatelji ali navezo- vanje stikov, je bilo prijeten uvod v prve besede Marka Pirmana, lastnika Pirman racing team-a, ki
se ukvarja z izposojo dragih športnih in luksuznih avtomobilov. V začetnem delu smo se seznanili s pravili, ki nam jih je Marko Pirman, veliki navdušenec hitrosti, dirkanja in Ferrarijev predstavil s pravo mero učenja in skrbi za varnost. Po začetnih navodilih smo se vsi udeleženci seznanili s progo, prejeli napotke o vožnji v posameznem delu in skrite nasvete izkušen- ega dirkalca. Malica, ki jo je posebej za nas pripravila gostilna Tomi iz Portoroža, je že na daleč navdušila
z estetiko. Odličen parmezan in pravi kraški pršut, katerega tanke rezine so prihajale izpod noža šefa kuhinje, so nas navdušile s svojim pristnim okusom. Izjemna dekoracija in izvrstni, nenavadni prigrizki so zadovoljili tako pogled kot brbončice. Po malici, ki nam je vlila novih moči, smo se preizkusili v hitrosti in se pomerili z ostalimi sodelujočimi. Naj rezultati ostanejo skrivnost, spomin na naša doživetja hitrosti in še en enkraten dogodek lastnikov vozil Ferrari in lastnikov vozil Maserati, pa lahko vedno delimo z bližnjimi.
AERODROMSKA PISTA KOJA se često pretvara u trkalište za različite vrste sportova, toga je dana bila baš onakva kakvu smo priželjkivali. Jutarnja kava i čavrljanje sa prijateljima, te upoznavanje novih ljudi, bio je lagani uvod u početak druženja. Marko Pir- man, strastni ljubitelj velikih brzina, Ferrarija i vlasnik Pirman racing team-a, koja se bavi iznajmljivanjem skupih i luksuznih automobila, na početku nas je upoznao sa pravilima utrkivanja i sigurnošću na stazi. Nakon uputa, pobliže smo upoznali stazu i dobili sav- jete od iskusnih znalaca o pojednimi dijelovima staze i nekim tajnama dobrih vozača.
Za sve koji su bili gladni estetski se pobrinula gostio- na Tomi iz Portoroža. Odličan parmezan i pravi kraški pršut kojeg je na tanke fete rezao majstor kuhinje, oduševio nas je svojim okusom. Predivna dekoracija i neobično pripremljeni zalogaji očarali su kako vizual- no, tako i okusom. Nakon što smo obavili najbitnijni dnevni obrok, takmičili smo se u brzini i spretnosti, ali neka rezultati ostanu tajna, barem za one koji nisu bili tamo. Uspomena na još jedno, ovoga puta sportsko druženje, vlasnika Ferrari i Maserati vozila, ostati će nam u još jednom predivnom sjećanju.
50 Adriatic Club 2015
   


























































































   50   51   52   53   54